Veel gestelde vragen

Lees hieronder de meest gestelde vragen.
Kijk dan ook even op onze pagina nazorg. Hier kan je terugvinden hoe je het beste jouw tattoo verzorgt. Staat je vraag er niet tussen?
Aarzel dan niet om me even te contacteren.

Doet het pijn?

Getatoeëerd worden doet geen pijn maar geeft eerder een onaangenaam, prikkend gevoel. Afhankelijk van de plaats kan het soms iets pittiger aanvoelen maar het is zeker te verdragen! Bv. elleboog, oksel, armplooi, ribben, enkel zijn iets gevoeligere plaatsen omdat je huid hier dunner is. Het is vooral ook afhankelijk van je pijngrens. Maar wat je pijngrens ook is, er wordt altijd rekening gehouden met wat je zelf aanvoelt tijdens je afspraak.

Kleur of black and grey?

Kleur tattoos zijn prachtig en de kleuren van vandaag zijn van veel betere kwaliteit als 20 jaar geleden. Maar je moet er rekening mee houden dat kleur altijd sneller vervaagt dan zwarte inkt. Kleur is een lichter pigment dat sneller door je huid wordt afgebroken. Om je kleur tattoos levenslang mooi te houden is verzorging super belangrijk! Regelmatige hydratatie en voeding van je huid en zonnecrime in de zomer zijn een must!

Bestaat er verdovende tattoo crème?

Ja! Verdovende crème wordt in sommige gevallen gebruikt zoals bv. bij permanente make-up. Maar ik raad dit niet aan! Doordat huid wordt verdoofd is ze niet even makkelijk te bewerken als een niet verdoofde huid. Dit betekent dat je huid meer trauma moet verdragen om hetzelfde resultaat te bereiken als een niet verdoofde huid. Meer trauma wil zeggen meer gevoeligheid als je zalf uitwerkt en een langer genezingsproces. Dus best geen verdoving gebruiken, tenzij het echt niet anders kan. Indien je dit toch gebruikt gelieve mij dan op voorhand te verwittigen zodat ik hier rekening mee kan houden tijdens het tatoeëren.

Hoe lang duurt een tattoo?

Dit is erg afhankelijk van je ontwerp, de plaats, de grootte en de details van je tattoo. Bij de bespreking van je tattoo wordt er altijd een indicatie gegeven van de tijdsduur.

Hoeveel kost een tattoo?

De minimum prijs van een kleine tattoo is €65. Afhankelijk van je ontwerp, de plaats, de grootte en de details van je tattoo wordt de prijs bepaald. Grotere projecten zoals volledige armen, benen, rugstukken worden aan €100/uur gezet en in sommige gevallen  is het 1 vaste prijs per design. De prijs wordt op voorhand besproken bij het maken van een afspraak.

Moet ik een voorschot betalen?

Er wordt bij het maken van een afspraak altijd een voorschot gevraagd. Voor kleine tattoos is dit €50 en voor grote tattoos is dit €100. Dit wordt gedaan om de tijd die ik in je ontwerp steek en de tijd van je tattoo te vergoeden als je niet komt opdagen. Indien er echt een noodgeval is of je mij min. 1 week op voorhand verwittigt dan wordt je voorschot behouden voor je volgende afspraak. Opgelet, voorschotten worden nooit terugbetaald. 

Hoe moet ik mijn tattoo verzorgen?

Zie pagina nazorg!

Wat mag ik wel en niet doen de dag voor mijn afspraak?

De dag voor je afspraak best geen drugs of alcohol gebruiken want dit verdunt je bloed. Ik raad je aan een goede nachtrust te nemen en goed te eten voor je afspraak zodat je lichaam zich optimaal kan focussen op het verwerken van de inkt.

Hebben jullie bancontact?

Neen, wij hebben geen bancontact! Ik geef de voorkeur aan cash betalingen maar indien het niet anders kan mag je ook appen. Er is ook een bankautomaat vlakbij.

Wanneer is mijn tattoo helemaal genezen?

Je huid kan 8 tot 10 maanden nodig hebben om volledig hersteld te zijn maar de normale genezing zit rond de 4 à 5 weken afhankelijk van je tattoo. Bv. volle zwarte stukken genezen trager dan enkel lijnwerk.

Wat met bijwerkingen?

Het kan altijd dat een tattoo moet bijgewerkt worden. Dit kan verschillende redenen hebben en is niet altijd te wijten aan verzorging of plaatsing van de tattoo. Als je mij binnen de 6 maand na het plaatsen van de tattoo contacteert is de bijwerking gratis. Let wel, als je tattoo niet mooi genezen is omdat je het niet of slecht verzorgd hebt is dit jouw verantwoordelijkheid bij jezelf en is de bijwerking niet gratis.

Kan je tatoeëren over moedervlekken, sproeten, littekens, striemen?

Moedervlekken: deze kunnen verschillende vormen en kleuren aannemen en in de huid of op de huid liggen. Er wordt in sommige  uitzonderlijke gevallen over getatoeëerd als ze volledig in de huid liggen en meer naar een sproet neigen. In alle andere gevallen werken we hier rond om negatieve activatie te vermijden en zodat je ze nog ziet voor controle.

Huidziekte of allergie (acne, psoriasis, herpes)?

Getatoeëerd worden als je een huidziekte of allergie hebt kan perfect maar laat me dit op voorhand weten zodat we hier rekening mee kunnen houden aub.

Ben je diabetes? Heb je een zware ziekte, ben je een hartpatiënt of neem je zware medicatie?

Als we dit op voorhand weten en je indien nodig een attest van de dokter kan voorleggen is het plaatsen van een tattoo mogelijk. Het is belangrijk om hier zo open mogelijk over te communiceren zodat we u op de juiste manier kunnen helpen!

Vanaf welke leeftijd mag ik een tattoo?

Vanaf 16 jaar  mits toestemming en begeleiding van ouder of voogd.